Tips: de bästa (och vackraste) ‘must haves’ för stickning just nu

Sockhållare är ett måste om man vill att mönstersockor ska se någorlunda skapliga ut när man ger dem i gåva. Eller åtminstone med min handstil blir de bättre om man lite spänner ut dem som fuktiga.

Jag har ett par sedan tidigare, blåa (enda färgen jag inte gillar!) plastsaker som dessutom är en aning för små för den sockstorlek jag vanligen stickar. De hjälper lite i blockningen, men resultatet är inte perfekt. Vilket man ju så vill att det skulle vara!

Men nu är det fixat, fick nämligen ett par fina, lite större sockhållare till julklapp av min väninna – har tyvärr inte ännu hunnit använda dem, men beundrar dem alltid då och då (håller som bäst på med två tröjor som jag vill få färdiga innan sockstickandet startar igen).

Dessa godingar finns att få på Etsy av en mycket begåvad Anna Mazur-Orlowska, som gör allt själv från sockhållare till stickmarkörer i emalj. Katterna här bredvid är också hennes hantverk. Dem tittar jag också gärna på och beundrar för de är så fint gjorda!

Men de har jag faktiskt redan haft användning för – det blir det lätt när man stickar tröjor på rundstickor. Man tappar kontrollen över var varvet börjar eller vad sid”sömmarna” ska sitta utan dem. Vanligen stickar jag utan, men med tröjor är de ett måste.

Liksom också the Knitting Barbers kablar för maskor som får vänta på sin tur i tröjstickandet. Jag har använt skräpgarn och säkerhetsnålar men inget funkar lika bra. I en förpackning finns det två kortare kablar för ärmar och en längre för själva bodyn, eller hur du nu vill använda dem. Det som är bra med dessa är att kablarna har en lite sträv yta, vilket gör att maskorna sitter även om du inte skulle slå en knut på dem. Jättebra för till exempel när man ska pröva en tröja! Kablar fås från lokala garnaffärer åtminstone här i Finland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s