14 dagar utan att köpa garn

Jag fortsätter stenhårt på min linje – inget nytt garn den här veckan heller.

Däremot har jag fått färdigt ett par sockor som min väninna beställt redan till julen 2020 (!). Det är Niina Laitinen Designs ”Onnelliset”-sockor (Lyckliga); man får hoppas på att mottagaren trots dröjsmålet blir lycklig av sina nya sockor.

Onnelliset-sockor av Niina Laitinen

Det som är speciellt är att det färdiga paret väger 81 gram. Restgarnssnutten väger 5 gram. Dets kulle betyda att stumparna från upplägget och avslutningen vägt nästan 15 gram, vilket jag har svårt att tro… Kanske nystanet ursprungligen vägt mindre än de lovade 100 grammen? Aja baja Novita i så fall!

Andra paret som blev färdigt är faktiskt ett par som jag tänkt behålla själv – alla mina sockor börjar vara genomskinliga på undersidan, så jag behöver dem verkligen!

Ulriikka-sockorna av @palasiaarjestamme på Instagram

Det är fråga om en Instagram-mkal med @palasiaarjestamme som startade på hösten – mönstret finns fortfarande kvar i profilen om du vill själv pröva på den.

Jag använde som basfärg ett ganska medfaret gammalt nystan mysteriegarn av vilket jag försökt sticka Cookie A:s Cusp-sockor hela två gånger – utan att lyckas! Det gröna är visst en Austermann Step Classic som jag egentligen reserverat för ett annat projekt, men som jag lånat av lite grann. De rosa bubblorna stickade jag i Skein Queens Crush i färgen Vegas Baby.

Rester vecka 2

Rosa sockgarn av Novita 5g
Rosa fade-mysteriegarnet 25g

Stickat totalt veckorna 1–2: 81g rosa glittersockor + 97g ulrikor = 178g sockor.
I år totalt 334g.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s