7 dagar utan att köpa garn

Jaska mössan o veckans restgarn

Så har den första veckan av det nya året gått och jag har INTE köpt nytt garn.

Visserligen är det ganska lätt i det här skedet, för det finns en massa oöppnade härliga nystan att smaka på. Ännu har jag inte varit tvungen att ta till gamla arbeten eller använda rester och resternas rester.

Första veckans saldo: två mössor

Askews Me-mössa på en superbrud
Askews Me!

Vad har jag då arbetat med? Jo, jag har stickat en röd Jaska-mössa av Johanna Ylistö i Ullrike by Ankis härliga merino sock-garn. Färgen heter Love at First Sight – mer passande än så kan det inte bli! Jag älskar den röda nyansen och tycker att det är ett alldeles underbart garn att arbeta med; inte för mjukt och därför inte heller så elektriskt som det ibland blir med merino. Ni vet, slutresultatet kan se bra och jämnt ut, men ytan är hopplöst dammig, precis som plagget legat under sängen i ett par månader.

Det andra arbetet är en Askews Me-mössa av Stephen West – den började jag redan under mellandagarna, men fick den slutförd först efter nyår.

Mössan är stickad med dubbel svart Filcolana Arwetta och Louhittaren Luolas Väinämöinen Sport. Nystanet i färgen Klor hoppade på mig i vår lokala garnaffär Ilo senast vi oanande besökte den med min väninna, strax dryga hundra euro fattigare båda era.

Rester vecka 1

Kärleksröd Ullrike by Anki 56g
Svart Arwetta 57g
Grön Väinämöinen 44g

Stickat totalt: 156g mössa (drygt ett och ett halvt nystan garn förbrukat!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s