Återvinning av projekt som aldrig blev färdiga

Sockor för enfotingar? NEJ!

Det kommer ögonblick i livet då man måste medge att nä, det vad jag nu håller på med kommer aldrig att bli klart. Något gick snett under projektet och i stället för att slutföras förvandlas de till evighetsprojekt.

Projekt som tynger vårt samvete nånstans i bakgrunden och tär sakta men säkert på våra energinivåer.

Jag har en hel del sådana stickningar. Mössor, sockor och babykläder som ligger kvar i ett limbo och bara samlar damm. Samtidigt finns det ett konstant behov för garn för alla nya idéer som föds.

Som till exempel tröjan till elvaåringen som påbörjades när han var nio månader. Eller sockorna till förre pojkvännens mor och mössan som var hetaste modet för sju år sedan.

Jag vet inte hur ni har det, men jag känner nog ett sting i hjärtat när jag letar efter garn och hittar inget ”ledigt”, för det finns en massa halvfärdiga saker som tar upp både utrymme och garn.

Halvfärdiga saker stickade av dyra, fina, handfärgade garn i bästa fall. Eller värsta, borde man kanske hellre säga.

Därför har jag bestämt mig för att börja återvinna garn. Riva upp sånt som aldrig kommer att bli färdigt och använda garnet till något annat som KANSKE blir det.

Ett bra exempel är ”Birds of a Feather”-sjalen som jag redan hade tappat hoppet med. Rev upp den första versionen och stickade om den – och nu har jag stickat en till åt min syster! Av nyköpta garn dock…

Sockorna här intill är gjorda av ett alldeles underbart garn som jag nu rivit upp två gånger. Tredje gången gillt, får man väl önska; början av nystanet hade redan fått en lite lurvig ton, men det får vara, nu ska det här stickas bort.

Vidare har jag fått lov att medge att sonen redan tio år sedan vuxit ur sina babykläder som aldrig blev färdiga. Ifall han en dag får barn får jag helt enkelt starta om och köpa nya garn. Eftersom garnen är härliga merinogarn och inte kliar, kanske det blir mössor i stället. Vem vet vad jag kommer på? Är dock lite tveksam med den ljusgröna nyansen på garnet…

Och alla dessa sockor till enfotingar? Onödigt att spara dem när man tappat bort mönstret eller funnit något lustigt med det. Bort, bort!

När inser du att ditt stickprojekt aldrig blev av? River du upp saker du stickat klart men aldrig använt? Visst är det lite tokigt att samla på allt möjligt i skåp och skrymslen. Så varför inte återanvända garnet till något annat?

Hur gör du?

Det blev endast en bebbe för mig – och nu är han redan 11!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s