Ibland måste man börja om

Ibland går det inte som man tänkt sig, och då måste man börja om.

Jag har lagt upp maskorna för Andrea Mowrys ”Birds of a Feather”-sjal för ett par år sedan. Men det blev bara inte bra.

Nästan ja, me något skavde som en liten sten i skon. När jag började sjalen blev jag varnad över att inte sticka för spänt mohairpartierna. Som följd blev mina mohairstycken låååååååånga och flufffffffffiga, helt i obalans men resten av sjalen.

Dessutom stickade jag med alldeles för stora stickor. Dels var sjalen lös, dels ännu lösare – inte alls så som jag hade hoppats på.

Så en vacker dag inte för länge sedan rev jag upp allting. Älskar garnen och tycker att Mowry varit före sin tid med att kombinera fluff med tajt singel-garn. Jag skulle definitivt göra om den, inte använda garnen till något annat.

Och jag bara älskar hur sjalen ser ut nu!

Man ska lyssna på sig själv och lita på sitt omdöme. Jag planerar redan en annan i toner som skulle passa min syster ❤

Birds of a Feather hittar du i Laine Magazine nr 2 från år 2017.

2 reaktioner på ”Ibland måste man börja om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s