Midsommarn kan komma, jag är förberedd!

Efter en ovanligt varm vinter har vi fått njuta (?) av en ovanligt kall vår.

Jag minns en sommar då vi var på landet med mormor och spelade mest kort för det var så kallt. Mormor har antecknat temperaturen i sin dagbok; dagen det var +4 hade vi firat, för det var så ”varmt”.

I år ser det inte bättre ut. Men i år är jag förberedd.

Jag har stickat mig en midsommarmössa! Det är Veera Välimäkis Wintergate Beanie från Interpretations 6.

En snabbstickad modell i DK/sport-styrka. Använde själv Knit by Numbers hundraprocentiga merino-DK, som jag inhandlat på Nurja i Tammerfors. Härligt garn, annars! Biologiskt, kommer från Falkland öarna så berättelsen är exotisk den också.

Stickade storlek S för jag var inte säker på hur mitt nystan skulle räcka till – det blev till och med över. Och mössan ryms på en vuxen utan problem. Funderar nu borde jag sticka midsommarmössor åt hela gänget! Det finns Malvinas-ylle så det räcker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s