Om garndominans

Nu när jag håller på att värma upp mig inför Sock-Finlandian tänkte jag att det kunde vara bra att repetera det där med garndominans.

Då jag stickar med två garn löper de båda över mitt (vänstra) pekfinger. Garnet som är närmast mig, eller på vänstra sidan, är dominant, och framhävs i stickresultatet (det nedre exemplet i provlappen).

När jag vänder om garnen så att det vita garnet är närmast mig, sjunker det gröna garnet mera in (exemplet ovan).

I princip spelar det ingen roll hur man stickar, jag brukar lyfta fram mönstergarnet, men det blir bra andra vägen också. Tricket är att man är konsekvent och inte byter mitt i allt, för det syns i slutresultatet (been there, done that!).

Jag har vanligen rätt så tajt handlag, så här gäller det att vara försiktig: mönsterstickning är mindre elastiskt och ger inte efter på samma sätt som vanlig stickning. Särskilt tvåfärgad resår kan ställa till med överraskningar.

Men övning ger färdighet här också – man ska inte genast ge upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s