Sockfinlandia är här!

Den traditionella sticktävlingen Sukka-Finlandia är här – eller själva tävlingen börjar i januari, men man kan redan sticka en härlig tvåfärgad modell av Tiina Kaarela, ”Liekki” (lågan) som uppvärmning.

Började min igår i bilen så tappade den röda tråden när jag skulle inleda mönstret, och färgerna gick upp och ner. I den här sockan skulle det turkosa garnet forma flammorna, men ack, det blev andra vägen.

Men tänkte att jag inte bryr mig. Gillar mönstret och behöver ett par sockor för mig själv. Det blir mer rätt än fel så här, och det får duga!

Även om det egentligen är fråga om en sticktävling, kan man delta och få alla modellerna för en inträdesavgift på ca 20 euro utan att ta del i racet, så att säga. Gubben frågade just vad idén är, och det är väl att man för pröva olika designers sätt att konstruera en socka: hältyperna varierar, så också tekniken och stickriktningen. Ibland blir det flätor, ibland restgarnsdödare. Eller kanske just såna här färgsprakande mönstersockor!

Jätteintressant alltså! Om du själv kan finska, är det fritt fram att delta, kolla in på adressen sukkafinlandia.fi.

En reaktion på ”Sockfinlandia är här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s