Böcker och stickning

Jag hade en tystare dag idag med arbeten så jag tog en cykeltur till grannbyn för att sticka på det lokala biblioteket tillsammans med ett par pensionärsdamer.

Förutom handarbete fick vi höra ett par utsökta noveller upplästa av en av damerna (och en hel del fakta om vem är vem i regionen!).

Det var den så kallade ”Novellkroken”, eller Novellikoukku, som det heter på finska. Idén är att samlas på ett bibliotek och göra handarbeten medan någon läser korta berättelser. Råkade själv på det på bibbans webbplats tidigare i höst, men hann testa det först nu. Rekommenderar varmt!

Jag var självfallet yngst, men slank nog bra in med min reparerade höft 😀 Visste inte vad jag skulle ta med mig så packade ryggsäcken full med arbeten som är på hälft; det verkade vara sockor på agendan för det här gänget, vilket var bra, fick mina gul-blårandiga alpackasockor nästan färdiga.

Ifall det kommer fler tysta måndagar, ska jag nog ta mig en sväng till damerna en annan gång också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s