Strumpstickor eller kablar, vilket väljer du?

Det blev en hel del offentligt stickande i veckändan. Det är egentligen väldigt intressant, för man ser så många olika sätt att sticka, särskilt aviga maskor tycks det finnas många olika stilar till.

Men det är inte bara sticksätten som varierar. Jag fick själv en lustig fråga av en yngre kollega – hon undrade över att jag stickade mina festivalsockor med strumpstickor.

Jag har loopat för första gången i vintras och medger att det är praktiskt när båda sockorna blir färdiga samtidigt. Trots det gillar jag strumpstickor mer.

Jag är helt enkelt bättre på det. Det går snabbare också när man inte hela tiden behöver tvinna med kabeln (den som kan kanske inte behöver göra det, men för mig funkade det inte smidigt).

Det roliga är att min väninna kompade den yngre stickaren: hon undrade varför jag stickade med långa stickor (egentligen var de normallängd).

Strumpsticka som strumpsticka, säger jag. Ibland är långa stickor ett måste (t.ex. på bildens festivalsocka skulle de ha kommit lägligt vid hälen; som toe-up socka blev det så hiskeligt många extra maskor att de ville inte hållas på mina korta Zingar. Löste problemet med en kort provisorisk kabel!).

Vad väljer du när du stickar sockor? Strumpstickor eller kablar? Både och? Ingen skillnad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s