Sommar, sol och stickning i Jyväskylä

Köpte en bok med japanska strukturmönster på årets Jyväskylä Knit FestHälsningar från sommarvarma Jyväskylä!

Jag har igen i år haft glädjen att besöka Jyväskylä Knit Festi år i längre skala med en övernattning och två härliga dagar av skratt och prat enkom runt stickning.

Tre tuffa neonfärger blir kanske en ny sjal?Denna gång hade jag och min väninna planerat resan noggrant för att undvika alla dyra ex tempore köp, och vi klarade det synnerligen bra; jag fick skaffat garnen till en tröja (tänkte på aubergine, det blev pinot noir) och två tuffa kompisar till ett chockrosa nystan jag haft redan en längre tid.

Bara det puderrosa garnet (på bild med de mörka garnen) var så att säga extra, men det finns en plan för den också. Så egentligen, om man riktigt tänker efter, har jag redan stickat upp det, eller hur?

En bok vågade jag mig också på, det fick bli japanska strukturmönster av Hitomi Shida (Otava, 2019). Ser redan framför mig hur vissa av dessa vaknar upp till liv i ett par härliga merino-sockor.

Trots att resan var tuff särskilt för stjärten, var det nog värt besväret: känner mig superinspirerad. Allt – atmosfären, färgerna, de likasinnade människorna – ger energi för mitt egna skapande. Tror nästan jag får ta och lägga upp några maskor på de nya garnen…!

Spännande att se vilket garn lockar mest 🙂

Härligt aubergine-färgat garn för en tröja och rosa sockgarn

3 reaktioner på ”Sommar, sol och stickning i Jyväskylä

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s