Solgult i sommarvärmen

Solgul handstickad spetssocka på gråa bryggplankorVi har haft en ovanligt varm men blåsig junimånad. I morse var det dock helt stilla – och vad gör man inte då om tar sig till bryggan för en liten liten stickning!

Fick färdigt Lumi Karmitsas modell ”Ruudut” (rutor) från hennes relativt nyutkomna bok ”Muhkeat sukat” (Kustannusosakeyhtiö Otava 2018).

Boken fick jag i julklapp av morfar. Vanligtvis brukar han köpa tjocka garn som jag inte riktigt vet vad jag ska ha till, så det här var perfekt omväxling. Nu har jag flera härliga modeller att arbeta på! (Och sticka slut alla lager av tjockisar!)

Rekommenderar Lumi Karmitsas bok Muhkeat sukat (Otava 2018)
Rekommenderar varmt boken, hoppas den utkommit också på andra språk. Det här är första modellen jag stickar och gjorde enligt anvisningarna, storleken skulle ha varit 38 men det det ser mer ut som 40… var tveksam om jag kunde byta ut de rekommenderade 3,5 stickorna till mindre, handlagen såg redan väldigt kompakt ut.

Det finns förstås en lösning till alla problem, och jag beslutade att strunta i storlekar och tjocklekar o bara sticka på – de här får bli en gåva till min gudmor som ordnar årets släktfest hemma hos sig. Om jag minns rätt har hon lite större fot än jag. Sockorna uppskattas säkert – modellen är ju himla söt!

2 reaktioner på ”Solgult i sommarvärmen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s