Fräscht i rött och vitt

Jag har helt glömt bort att presentera mina nya rödvita sockor! De blev till efter jul när pojken var hos sin pappa och jag var hemma ensam om kvällarna.

Jag är jättenöjd med resultatet, sockorna blev supersköna. Vet faktiskt inte vad det är för garn, för jag grävde bland restgarnen, men jag har en stark aning om att det kunde vara gammal Novita Nalle. Eventuellt kanske till och med en version med jojoba eller aloe vera, med tanke på det mjuka slutresultatet.

Visst är det något superläclert med kombinationen rött/vitt? Som polkagrisar blev de! Man borde definitivt våga sig på kombinationen oftare.

Mönstret är från Kodin Kuvalehtis ”Ihanat villasukat” utgiven av Sanoma Media Finland Oy, Sanoma Lifestyle (2018). Stickade Mari-sockorna annars enligt mönstret, men eftersom mitt garn var lite grövre så jag modifierade antalet maskor i fotdelen. Mönsterstickning med flera garn blir ofta mindre elastiskt än vanlig stickning, så jag började med att lägga upp lika många maskor i skaftet som i mönstret, och modifierade fotdelen för bra passform. Gillar sockor som smiter runt foten, de får absolut inte korva sig i skorna.

Mycket nöjd med det här arbetet! Och tidningen, den har flera andra modeller som jag också kommer att pröva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s