Sockfinlandia del 3, bort med garnresterna!

Tredje etappen i Sockfinlandian var en överraskning åtminstone för mig. Vi fick sticka ”Impromptu” av Anna Mäkilä.

Efter några dagars tvekande lade jag upp dessa. Jag gillar i princip idén med flera färger i bredare ränder, det äter upp garnsnuttar på ett mycket effektivt sätt. Men i övrigt var designen kanske inte riktigt högtflygande – snuttarnas mönster var väldigt simpla.

Men ofta är det simpla det vackraste. Jag gillar en massa (bumerang)hälen, har inte tidigare gjort en (eller jo, hälar med förkortade varv nog), och det var intressant. Också att börja sockan från tårna var trevlig omväxling. Jag som inte gillar att avsluta sockor slipper det den här gången helt! Använde Judy’s magic cast on för upplägget, och det blev jättesnyggt.

Modellen var en herrsocka, och de som stickat annat än storlek S säger sig ha fått superstora sockor. Gjorde själv storlek S med 2,5mm stickor, och det blev kanske skostorlek 40, lite fö stor för mig men säkert perfekt för personen jag tänkt på när jag stickade dessa.

Tycker mina lyckades slutligen jättefint! Grått blir alltid snyggt med någon klarare färg. Hälen blev också snygg, men kanske lite snäv i min smak.

Hoppas den som får dem gillar dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s