Sock-Finlandia, del 1: sockor med vårsol

Jag blev utmanad av min väninna till Sock-Finlandia-tävlingen, vilket betyder att man stickar enligt givet mönster, skickar in bilder och den som först är färdig med alla tävlingssockor vinner hela racet.

Man kan också delta i eventet och få mönstren utan att delta i tävlingen.

Det är vad jag har tänkt göra. Vill inte ta på mig stress för det här, stickning ska vara roligt!

Även om jag tänkte få en släng av stress med de här Anna Johannas Grannens Janne (Naapurin Janne) sockor. De var lite väl invecklade och svårtydda i min smak – Cookie A gör minst lika snygga sockor, men du hamnar aldrig fundera på vad designern tänkt eller varit ute efter. Jag får absolut inga kicks av att lösa gåtor när jag stickar, tycker det ska gå undan utan krumbukter.

Visserligen kan trögheten också ha med det att göra att jag stickade med magic loop-tekniken för första gången; det var jättespännande, då har man båda sockorna samtidigt under arbete på jättelånga rundstickor. Tyvärr led handlagen och det blev väldigt ojämnt, men som tur är jämnade det sig ut en aning efter att jag blockat dem.

Men jag älskar färgen! Det är (en gul ton av?) Louhittaren Luolas Väinämöinen. Ett gammalt garn som funnits i min samling allt för länge.

Men nu blev det mesta använt! Ser inte det härligt fräscht ut mitt i vintern? Nästan som ett löfte om vår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s