Strukturfilten, ruta 1: stjärnmönster

DSC_2477 (1)Det här var första rutan jag stickade, så jag har inte alls tänkt på kantmaskor. Började rakt av med mönstret, så det blev vad det blev!

  • Jag lade upp 37 maskor och
  • stickade 3 varv rätstickning.
  • På 4. varvet (avigsidan) stickade jag 1 rät, *3 maskor aviga ihop utan att fälla dem från stickan, 1 omslag, samma 3 maskor aviga ihop, och så släppte jag dem från stickan, 1 rät*. Upprepa *_* hela varvet ut.
  • 5. varvet: sticka rät hela varvet ut
  • 6. varvet: 3 räta, upprepa tidigare nämnda *_*, sticka 2 räta
  • Upprepa varven 3.–6. (3. varvet var alltså rätstickning!)

Tillsvidare är stjärnmönstret kanske det allra vackraste jag stickat (även om det var det första jag stickade!), gillar det starkt grafiska i mönstret med vilt spretande ”fingrar”. Som små blommor eller buskar i rad. Vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s