Komplementfärgade ersättare på stickorna

DSC_2409Det fick bli randigt i komplementfärger denna gång för att ersätta Stig-vanten jag tappade förra veckan. Den andra vanten får omvända färger, gul botten med violetta ränder.

Det är en mall från en bok jag köpt redan länge sedan, kanske ett år sedan till julklapp åt mig själv, Tiina Kaarelas ”Puikkomaisterin lapaskirja”, Moreeni 2016.

fullsizeoutput_1bcaJag anser mig relativ van som mönsterstickare, men det här var en teknikövning i fingerfärdighet; den ena färgen stickas rät, den andra avigt. Det var rätt jobbigt till en början när de två garnen ville bara trassla in sig i varandra! På den ljusa versionen ser man bättre hur strukturen lever.

I övrigt tyckte jag mallen var väldigt tunt beskriven. Stickade först en vante i mellanstorlek, kom halvvägs och rev upp allt. Det bara funkade inte. Tillbringade kvällen med att stirra på beskrivningen och började sedan om med att sticka den minsta storleken. Det gick något så när som det skulle.

Men något positivt: de blir i alla fall jättelånga! Man behöver inte frysa om handlederna. Och visst är de snygga, när man nu äntligen fick till stånd dem.

Hoppas tummarna kommer i lika rask takt 🙂

fullsizeoutput_1bc9

En reaktion på ”Komplementfärgade ersättare på stickorna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s