Nordliga mönster i ny upplaga

IMG_6669Voilà voilà ett av projekten jag startat tidigare i år.

Lucinda Guy: Northern Knits Gifts

Den kommer från en bok jag haft redan länge och som jag tänkt skriva om redan tidigare, men ni vet, det finns så mycket.

Det är alltså fråga om Lucinda Guys ”Northern Knits Gifts – Thoughtful Projects Inspired by Folk Traditions” (Interweave, 2012), en samling Baltien-Norden-inspirerade mönster med en modern approach.

Jag har stickat vantarna på pärmen också 🙂 Men nu är det dags för bildens Mootie Fair Isle Socks – de finns annars också tillgängliga på Ravelry, ifall du inte får tag på boken.

Jag fasar redan för alla garnändor som måste fixas när sockorna ett tidigt 2020-tal blir färdiga…

Skämt åsido. Jag gillade verkligen spetsmönstret det hela började med och har faktiskt tänkt på att börja andra sockan nu genast. För tillfället står projektet dock stilla, för trots att min kära kollega skaffat en rad med olika gråtoner SAKNAS DET EN mellanton för att det ska bli perfekta färgbyten.

Har nu kanske hittat det som saknades, men får se. Väntar bara på att det ska bli lite lugnare på jobbet så att jag ska hinna plocka upp något annat än datorn på kvällen och kunna sticka loss!

Men till boken. Vet inte om den har översatts med anvisningarna är inte hopplösa, och de finns faktiskt riktigt fina modeller i den – de är lite annorlunda, lite tuffare, men på ett hurskullejagsägadet franskt 70-talssätt. Det ligger liksom en air av Yves Saint Laurent på det hela.

Stöter ni på den på bibban så ta en titt eller kolla innehållet på Ravelry!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s