Tre saker jag aldrig tänkt jag skulle behöva när jag stickar

Stickning, det går ju mest ut på att snurra runt garn på två eller fler stickor.

Men vissa andra små tillbehör kan komma väl till handa – jag har själv hittat tre redskap jag inte längre klarar mig utan!

  1. Virknålen. Inget är så effektivt för att rädda tappade maskor som en virknål, oberoende om du jobbar med en spetssjal eller stickar brioche. Bär faktiskt numera med mig en i handväskan – man vet aldrig när man behöver en!
  2. Tippskydd. Lättast är ju att undvika att man tappar maskorna överhuvudtaget.
  3. Trådträdare. Tänk så många sockor jag stickat under mitt liv och envisats att träda på tråden utan en trädare. Kan inte fatta att jag prövat på en tidigare! Undrar just hur många dagar jag satt på att tvinna garn och plocka garnfiber ur min mun. Trodde trädare bara var för gamla tanter med dålig syn – men så är det alltså inte!

Rekommenderar varmt alla ovannämnda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s