Rysk skarv ger snyggaste resultatet då du skarvar garn

Rysk skarv ger det snyggaste resultatet när du ska skarva samman två garn.Jag har kommit så långt med min Morrígan-sjal att jag fått skarva ihop det första nystanets garn med det nya nystanet.

Med en s.k. rysk skarv lyckas det nästan obemärkt. Det blir inga lösa ändor, garnet blir endast lite tjöckre där man skarvat. Det är en bra teknik att känna till särskilt då man ska foga tunna garn i ett luftigt mönster såsom spets.

För att göra skarven behöver du en vass nål.

Trä ändan av garnet på din stickning på nålen (alltså svansen) och trä det igenom sig själv (eller in i garnet, ifall det är tjöckre än mitt). Mitt blev tyvärr inte särskilt snyggt, har fortfarande inte skaffat de brillor jag egentligen behöver 😀

När du trätt nålen igenom garnet, dra ändstumpen in i sig själv. Det bildas en ögla i ändan av skarven; ta vara på den, för det nya garnet träs igenom öglan.  

Och så är det bara att göra samma sak med det andra garnet!

Spänn till båda stumparna så att öglorna försvinner.

Voilà!

Egentligen superenkelt. Och kan säkert tillämpas också i andra garnskarvar; en bloggskribent gjorde egna nystan av reststumpar. Det måste bli spännande sockor av garnen!

Det här som så mycket annat får jag tacka min extremt begåvade och kunniga kollega för. Utan henne skulle jag inte ha fått det att gå ihop lika skarvlöst (haha!).

Ifall inte beskrivningen här var klar nog, kan du kolla in anvisningar på Youtube. Sök med sökordet ”Russian Join”. Använde själv den här snutten.

Lycka till med skarvandet!
Den snyggaste skarven får du med en rysk skarv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s