Twisted Flower, kanske den vackraste sockan jag någonsin stickat

Ett av de härliga fynden jag gjorde under vårstädningen var denna alldeles adorabla Twisted Flower socka av Cookia A (bilden är från boken ”Sukkia. Rakkaudella.”, Minerva 2012)

Det är en av de vackraste sockorna jag någonsin stickat! Också hälen är mönstrad, med blad som sträcker sig ända ner till sulan.

Jag har startat sockan redan för ett par år sedan, men av någon anledning har den (också) blivit på hälft (den hann alltså inte blir färdig till julen, som jag då hade tänkt mig).

Stickade färdigt den första sockan på några timmar, bladmönstret i fotdelen var enkel att memorera. Kommer ihåg att själva kablarna (vad heter det på svenska?) var betydligt jobbigare att göra – man fick sitta med näsan i boken hela tiden. Varje varv var olika!

Men det har varit värt besväret, det ser man på slutresultatet!

Det lustiga är att min handstil ändrat en massa under åren. Den är betydligt lösare nu. Fick riktigt jobba för att resultatet skulle vara lika som då – spänna till vid varje omslag. Och sulan då, det blev först en helt klar söm mitt under trampdynan. Sprättade till slut det och gjorde om; nu smälter åren bättre ihop.

Roligt i varje fall! Nu ska jag göra paret färdigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s