Och simsalabim, så kan vi alla trolla!

När man virkar eller stickar sker det en hel del magi. Men nu måste jag säga att det här med yarn pooling, det först är magiskt!

En min superbegåvade kollega höll på med yarn pooling tidigare i höst; tyckte det såg häftigt ut, men eftersom jag inte kan virka, vågade jag mig inte på det förrän nu.
Det går ut på att man virkar ett mångfärgat garn så att färgbytena alltid flyttar sig med en i maska framåt (närmare instruktioner hittar du i länken ovan). Och simsalabim, formas det ett argyle-mönster i arbetet – man behöver faktiskt inte göra annat än att virka på, lite kanske hålla koll på att färgerna kommer på rätt plats genom att reglera handstilen.

Jag hade problem med att få att mönstret att gå ihop till en början, vet inte om det var fel på mig eller om det var något fel i garnets färgmönster, men det blev några lustiga rader i början som inte passade in. Men eftersom det här ska bli en babyfilt, såg de till slut ganska häftiga ut, som en slags kant före mönstret börjar. Målet är att få ett likadant okoordinerat slut på filten; får se om det lyckas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s