Tigerrrrr morrrrrrr!

Jag har i år haft oerhört dåligt samvete för alla de nystan jag samlat på mig under åren. Så nu har jag beslutat göra något åt saken!

Hittade Lumi Karmitsas bok (Villit vanttuut, vallattomat villasukat av Moreenikustannus, 2016) i somras och den har en samling alldeles underbara mönster för förintandet av diverse garnstumpar.

Kolla bara in de här tigrarna som jag håller på att sticka för pojken! Snygga, eller hur! (Och nu inser jag att bokpärmens exempelpar är 17 gånger snyggare än min egen handstil… hoppas det blir slätare med ångning. Eller ska man ens bry sig – tigrar är ju lurviga, eller hur? Lite levande yta kanske bara är okej?)

Det här var det första mönstret jag lade upp och det finns definitivt flera andra härliga jag kommer att pröva på (det finns smakprov på Ravelry). Modellerna är enkla att följa och det går inte energi till att fundera ut vad designern kanske menat.

Den ursprungliga Tigern går i damstorlek och jag har anpassat den med ett tunnare garn och mindre stickor till 6-åringens händer. Det tycks funka bra, även om vi först tänkte att vantarna blev alldeles för stora – men nix, han har vuxit till sig, min store pojke!

Det blir en varm rekommendation för den här boken – Lumi Karmitsa är alldeles suverän!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s