Ljuva Ljung-sockor som försenad julklapp och dilemmat att köra på eller att göra om

Jag tänkte sticka isblåa sockor åt min syster till antingen försenad julklapp eller (tillsvidare tidig) födelsedagsgåva.

Valde en modell från boken nedan, ”Rakas Villasukka” utgiven av Sanoma Media Finland år 2014 (det blev Kanerva – Ljung).

Jag vet inte vad det är, men av någon anledning så har jag svårt med stickanvisningarna i den här boken. Det kan vara språket, eller det att jag allt som oftast är trött när jag ska inleda något nytt, men jag tycks alltid få sockorna på något vis fel. Eller ska vi säga så måste jag improvisera en hel del.

Jag gillar egentligen inte att improvisera, inte då när jag följer anvisningar. På nåt sätt förväntar jag mig att jag kan lita på mönstret, att jag inte behöver tänka utan bara sticka på.

Med den här boken lyckas det inte, tyvärr.

Visserligen borde jag själv bli bättre på att läsa anvisningar. Och jag borde också tillåta mig misstag i det hänseendet att jag kunde bra sprätta upp och sticka om. Men jag kör på och tänker hellre ”det är mera rätt än fel”.

Eller hur ser du på saken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s