Sockor för dem som behöver

  
Vi har på jobbet ett par varma och empatiska kvinnor som har startat en klädinsamling för flyktingar.

Jag har lovat sticka upp gammalt förråd sockgarn. På bilden ett par som håller på att födas.

Varför stickar jag? För att jag kan (att sticka är en kunskap som bara vi i Finland med handarbetsundervisning på läroplanen tar för givet). För att jag har garn i överflöd. För att idén med att sticka är i grund och botten den att man stickar för att ge bort slutresultatet. För att jag inte kan få bilden av den lille treåringen i strandvattnet utsuddat från min hornhinna.

Jag vet, det löser inget.

Men vad annat kan jag göra?

En reaktion på ”Sockor för dem som behöver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s