Suspended bind off, en elastisk avmaskning 

  Det var mycket nytt igen i teknikväg på Ascalon-sjalen som jag fick färdig igår. Nu går jag omkring och hoppas att jag ska komma ihåg allt det nya när jag nästa gång stickar något ur mitt eget huvud 🙂

Faktiskt så kom det något nytt helt under det allra sista varvet, nämligen så avmaskades sjalen med en teknik jag aldrig prövat förr. Men tack och lov finns Youtube!

Det är alltså fråga om en teknik som inte blir för spänd, inte ens för en som har lika hysteriskt tajt handstil som mig. 

Kort och gott går det så här: man stickar först två rader rät stickning för att förbereda avmaskningen. Sen gör man som vanligt, stickar två maskor, lyfter den första maskan över den andra. Men i stället för att fälla den lyfta maskan håller man kvar den på vänstra stickan, och stickar följande maska helt vanligt. Sen låter man den lyfta maskan falla dit den ska vara och låter den nyligen stickade maskan glida på höger sticka. Voilà! Så börjar man på nytt!

Jag är inte särskilt bra på att förklara men tycker att Stitch Diva Studios gör det bra, kolla in snutten här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s